Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment? 
"Het was puur toeval. Na mijn vwo begon ik aan de studie bestuurskunde, maar na een jaar studie beviel het me niet. Toen besloot ik, zonder veel over na te denken, om maar accountancy te doen. Eenmaal begonnen, beviel het me heel erg. Toen ik eenmaal in het vak begon te werken, werd ik helemaal verliefd."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen? 
"Zeer bijzonder, het voelt als een droom. Het traject tot dit punt was zwaar. Je twijfelt soms aan jezelf, aan je vaardigheden. Maar desondanks bleef ik doorgaan, met dit moment in mijn hoofd. Nu dit moment werkelijkheid is geworden, voelt het alsof ik nog steeds aan het dromen ben."

Waar werk je en wat is je functie daar? 
"Ik werk bij de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (hierna CBCS). Hier heb ik de functie expert toezichthouder bij de afdeling van financiële risico’s. Ik ben gespecialiseerd op het gebied van toezicht op financiële risico’s. Als expert toezichthouder bij de centrale bank richt ik me voornamelijk op het identificeren en mitigeren van financiële risico's bij de onder toezicht staande instellingen binnen ons jurisdictie (Curaçao en Sint Maarten)."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
"Ik werkte een aantal jaren bij een big four-kantoor, wat heel leerzaam en uitdagend was. Maar na een aantal jaren was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Toen kwam de kans voorbij om bij de CBCS te werken. Deze kans heb ik met beide handen gegrepen. CBCS is een dynamische organisatie vol kansen, waarbij ik me al snel betrokken voelde. Het kunnen bijdragen met mijn kennis aan de financiële stabiliteit van mijn eiland vind ik bijzonder mooi om te kunnen doen. Daarnaast biedt de CBCS de gewenste work-life-balans waarnaar ik op zoek was."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert? 
"Ik ben zeer geïnteresseerd in forensisch accounting. Hierin ga ik me zeker verdiepen. Ik ga dit jaar nog de studie van certified fraud examiner volgen om mijn borst alvast nat te maken op dit vlak."

Wat is je leeftijd? 
"Ik ben 36 jaar jong."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen? 
"Ik ben zeer ambitieus en hou ervan om mezelf uit te dagen. Over tien jaar wil ik me nog meer verdiepen op het gebied van forensisch accounting. Dus het is afhankelijk van de kansen die naar me toe komen."